Invigning


Bjuvsfesten sparkar igång med dunder och brak på stora scenen. Invigningen bjuder på spännande överraskningar och en festlig start inför två dagars firande. Mikael Henrysson och Linda Farrelly från kommunen håller invigningstalet.

För att höja stämningen ytterligare kommer vi att ha framträdanden av fantastiska artister som Mattias Nederman, Suzi P, Paulina Pancenkov, Gina P och Kathleen. Deras energifyllda uppträdanden kommer att sätta tonen för en minnesvärd helg full av musik och glädje. Kom och fira med oss och upplev en unik blandning av lokala och nationella talanger.

   

Fredag 30/8

Stora scenen   19.30-20.00


Det stora barnkalaset


Välkommen till det stora barnkalaset under Bjuvsfesten - en fest full av skoj och glädje för alla barn. Här kan du förvandlas till din favoritkaraktär genom ansiktsmålning och ta del av ett smaskigt godisregn med läckra godsaker.


KOSTYMTÄVLING

Kom utklädd till din favorithjälte, din favoritprinsessa, din största idol, ditt favoritdjur eller precis vad helst du vill. Vi utlovar riktigt roliga vinster! Under kalaset kan du också njuta av popcorn och korv med bröd, en perfekt energipåfyllning mellan aktiviteterna, kl 14.45


KULTURSKOLAN

Kulturskolan visar upp sig och du kan testa att blåsa megabubblor utanför tältet och mycket mer.


PYSSEL

Ta med dig ditt egna pyssel så pysslar vi tillsammans."Det stora barnkalaset" strävar efter att erbjuda en stund fylld av glädje, skratt och spännande upplevelser för alla barn. Kom och skapa minnen för livet!


Ansiktsmålning, Spåtant, Popcorn, Korv med Bröd, Barnshow, Funplays maskotar.

Godisregn kl 15.00


Lördag 31/8

Krögartältet 14.00-15.00

Tummelisa


Av H C Andersen

För barn 3-5 år


Dramatiserad av Sagofen Isadora, Josefina Karlsson Vergara.


Det var en gång en kvinna som så gärna ville ha ett barn. Häxan visste vad kvinnan skulle göra; ”Plantera fröet i en kruka,” Och kvinnan gjorde som häxan sa. Fröet började växa och växa. En blomma slog ut och där satt ett litet barn. Hon var inte större än en tumme. Kvinnan kallade henne för Tummelisa… Vi får följa denna lilla flickas äventyr från mammas trygga hem till grodor i en sjö, till skogen och under vinter till åkersorken under marken…

Lördag 30/8

Tältscenen 14.15-14.45


Seniorunderhållning


I föreställningen "Jag ångrar ingenting" får vi lära känna två av musikhistoriens mest
ikoniska röster – Edith Piaf och Monica Zetterlund – tolkade av den folkkära komikern
Anna-Lena Brundin och musikalartisten Kim Bergkvist.


Tillsammans tar denna duo med oss på en resa genom den svenska jazzlegenden
Monica Zetterlunds musikskatt och Edith Piafs odödliga chansons. Det är sånger som
berör: La Vie en Rose, Sakta vi gå genom stan, Trubbel och Non, je ne regrette rien …
sånger vi älskar och känner igen. Men också sånger vi kanske aldrig hört förut. Eller
historier och anekdoter som får oss att tappa andan.


Så kom och slå dig ner och njut tillsammans av en fantastisk föreställning.


Kaffe och kaka finns att köpa.

Förboka kaffe och kaka / 50kr till: info@bjuvsfesten.se


Dessutom BINGO i pausen, lotteri och fina priser att vinna.


Fredag 30/8

Tältscenen   15.00-17.30  

BINGO!


Det blir BINGO, med fina priser att vinna.  Fredag 30/8

Tältscenen   15.50-16.30  

Kommunen


I Bjuvs kommuns tält finns personal tillgänglig för invånarna. Här får man information om olika kommunala verksamheter som bygglov, trygghet, socialtjänst, skola och pågående projekt.


Förvaltningarna inom kommunen är representerad i tältet vid olika tillfällen för att kunna svara på frågor och ge relevant information till invånarna. 


Fredag 30/8

Informationstält, Norra Storgatan   15.00-19.00

   

Lördag 31/8

Informationstält, Norra Storgatan   13.00-19.00


Ungdomsområde


Ett härligt ”häng” för kommunens ungdomar

 

Välkommen till festivalens ungdomsområde i parken. Det är en perfekt plats för ungdomar att hänga och ha kul.

 

Här kan man njuta av en avslappnad atmosfär och ta del av olika aktiviteter. Dessutom en möjligheter att koppla av på sköna sittplatser och ryckas med av spelom och musik. Det är en plats där du kan vara dig själv, umgås med vänner och skapa nya bekantskaper.

 

Vi strävar efter att skapa en trygg och trivsam miljö för alla ungdomar. Det är en plats där du kan vara med och påverka genom att komma med idéer och förslag på aktiviteter eller evenemang.


Fredag 30/8

Parken   15.00-01.00

   

Lördag 31/8

Parken   12.00-01.00

Hej Unga


Hej Unga Bjuv är en ideell förening som arbetar för att skapa en meningsfull fritid för alla barn i Bjuvs kommun. Föreningen erbjuder en mängd olika aktiviteter och evenemang, från sport och lek till kreativa workshops och kulturella utflykter. Målet är att främja gemenskap, inkludering och utveckling bland kommunens unga invånare.


Med ett starkt engagemang från både ledare och medlemmar strävar Hej Unga Bjuv efter att göra varje barns fritid både rolig och givande. Föreningen är en viktig resurs för att bygga en stark och sammanhållen lokal gemenskap.


Fredag 30/8

Parken   15.00-22.00

   

Lördag 31/8

Parken   15.00-22.00

Hälsofrämjande och förebyggande enheten

 

Hälsofrämjande och förebyggande enheten är en del av det kommunala bolaget Omsorg i Bjuv och arbetar proaktivt för att förbättra hälsan hos seniorer och deras anhöriga.


Med fokus på att förebygga hälsoproblem och främja välbefinnande, erbjuder enheten olika stödinsatser och aktiviteter som stärker livskvaliteten. Deras insatser omfattar allt från hälsoinformation och rådgivning till sociala och fysiska aktiviteter, anpassade för att möta behoven hos äldre i kommunen.


Genom att skapa en trygg och stödjande miljö bidrar Hälsofrämjande och förebyggande enheten till ett hälsosammare och mer aktivt liv för seniorer i Bjuv.

 


Fredag 30/8

Parken   15.00-18.00


Lördag 31/8

Parken    12.00-17.00

Kulturskolan

 

Kom och träffa lärare och elever från Kulturskolan Bjuv! Vill ni börja spela ett instrument eller har frågor om att gå på kulturskolan?


Detta är en perfekt möjlighet att få svar på era frågor och uppleva den kreativa atmosfären. Lärarna och eleverna från Kulturskolan kommer att finnas på plats för att berätta om deras program och visa upp sina talanger. Välkomna!Fredag 30/8

Parken  15.00 - 17.00


Lördag 31/8

Parken  14.00 - 16.00

Scoutkåren Vikingen

 

Scoutkåren Vikingen är en livlig scoutkår med cirka hundra medlemmar, som erbjuder scouting för barn från årskurs 2 upp till gymnasieålder och för unga vuxna.


Här lär man sig värdefulla färdigheter som att arbeta i grupp, vara en god vän och klara sig i naturen, samt hantverk och mycket mer. Kåren har regelbundna möten en gång i veckan i sitt scouthus på Parkgatan 1 i Ekeby.


Under sommarhalvåret spenderas mycket tid utomhus, där medlemmarna får uppleva naturen och lära sig i praktiken.


Lördag 31/8

Parken   12.00-18.00


LL Dance Studio

 

LL DANCE STUDIO bjuder på färgsprakande shower fyllda med dansglädje! Studion har dansare i alla åldrar, från 1 till 80+ år, och erbjuder en mängd olika dansstilar för alla nivåer.


Med en mix av glamour och viktiga budskap driver de kampanjen ”VI GILLAR OLIKA”. Dansarna har turnerat med stora artister som Dr Alban, Whigfield, MEDINA, och The Latin Kings, samt medverkat i evenemang som Eurovision 2013 och 2024.


LL DANCE STUDIO fortsätter att sprida dansglädje och mångfald på scener runt om i världen.


Lördag 31/8

Solscenen   

Barndans-workshop 12.00-12.45

Dansuppvisning 16.00-16.15

Funplays Hyllinge

 

Funplays - Nordens största aktivitetscenter med både lekland och trampolinpark, erbjuder spänning och glädje för alla åldrar i Hyllinge. Under Bjuvsfesten kan besökare träffa Funplays maskot och delta i roliga aktiviteter med chans att vinna en 30-dagars biljett och andra fantastiska erbjudanden.


Missa inte detta tillfälle att ha kul och vara aktiv med hela familjen. Vi ser fram emot att träffa er och skapa oförglömliga minnen tillsammans!


Fredag 30/8

Parken   15.00-19.00


Lördag 31/8

Parken   12.00-17.00

New York dance

 

S.B.E. Troop (Small but Energetic) är en tävlande dansgrupp från New York Dance som består av barn i åldrarna 10 till 12 år. Gruppen tränar i flera streetdansstilar och strävar efter att förmedla glädje och kärlek till dansen. Med sin energi och passion visar de vad New York Dance handlar om och lämnar alltid en positiv inverkan på publiken.Lördag 31/8

Solscenen   17.00-17.15


Majblomman

 

Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som arbetar för att motverka barnfattigdom i Bjuv och hela Sverige. Genom att dela ut ekonomiskt stöd och finansiera forskning strävar Majblomman efter att förbättra livsvillkoren för utsatta barn.


Under Bjuvsfesten finns det möjlighet att träffa representanter från Majblomman i parken, där de kommer att informera om sitt viktiga arbete och hur man kan bidra till deras insatser. Ta chansen att lära dig mer om hur Majblomman hjälper barn och ungdomar till en bättre framtid.


Fredag 30/8

Parken   15.00-20.00


Lördag 26/8

Parken   12.00-18.00

Fackförbundet Kommunal

 

Fackförbundet Kommunal är ett fackförbund för arbetare inom välfärden. Deras uppdrag är att värna om medlemmarnas arbetsvillkor och rättigheter, och de representerar arbetare som utför viktiga jobb inom vård, omsorg, räddningstjänst och skola.


Med mottot "Viktiga jobb, värda att älska, dygnets alla timmar" betonar de vikten av varje medlemmens bidrag till samhället. Kommunal arbetar aktivt för att förbättra arbetsmiljön och villkoren för sina medlemmar, och de erbjuder stöd och rådgivning i arbetsrelaterade frågor.


Fredag 30/8

Parken   15.00-18.00

Lördag 31/8

Parken   12.00-18.00

Brottsofferjouren

 

Brottsofferjouren Helsingborg, Höganäs och Bjuv är en opolitisk och religiöst obunden organisation som erbjuder stöd till brottsutsatta, vittnen och anhöriga. De erbjuder kostnadsfri hjälp oavsett brottets karaktär eller om det blivit polisanmält.


För att nå dem kan man ringa deras nationella stödtelefon 116 006 eller mejla dem på info@helsingborg.boj.se. Organisationen finns till för alla och arbetar för att ge stöd och vägledning i svåra stunder.


Fredag 30/8

Parken   15.00-18.00

Lördag 31/8

Parken   15.00-18.00

Bjuvs Gymnastikförening

 

Bjuvs gymnastikförening erbjuder träning för alla, från ung till gammal. Föreningen skapar tillsammans tränarglädje och gemenskap. Oavsett ålder eller nivå, finns det något för alla i Bjuvs gymnastikförening.Lördag 31/8

Parken   12.00-17.00

Möllers Tivoli

 

Möllers Tivoli återvänder till Bjuv under Bjuvsfesten med ännu ett spännande nöjesfält. Här finns attraktioner för alla åldrar, särskilt de yngre. Tivolit grundades 1969 och har sedan dess varit en populär plats för glädje och underhållning.


Njut av den härliga atmosfären och låt dig lockas av spännande åkattraktioner och roliga spel.


Fredag 30/8

Parkeringen   15.00-01.00


Lördag 31/8

Parkeringen   12.00-01.00

Svenska kyrkans tält


Varmt välkomna till Svenska kyrkans tält under Bjuvsfesten!

Fredag kl 15.00-22.00 och lördag kl 12.00-22.00 bjuder vi på kaffe, te, saft med tilltugg och goda samtal i skuggan av trädet. Det blir härlig musik för alla, roliga lekar och jättestora såpbubblor för barn och ungdomar.

Här möter du personal, förtroendevalda och frivilliga. Hoppas vi ses!


Fredag 30/8

Parken   15.00-22.00


Lördag 31/8

Parken   12.00-22.00

Träffa Blåljus

 

Har du någonsin undrat hur det skulle vara att sitta bakom ratten i en riktigt stor brandbil, att höra sirenen på en polisbil på nära håll, eller att få se inuti en ambulans? Nu har du chansen att upptäcka allt detta och mycket mer!

 

Du får träffa riktiga brandmän, poliser och ambulansförare och de visar dig hur de arbetar varje dag för att hålla oss alla säkra.

 

Du får klättra upp i brandbilen, prova på polisens mössa och kanske till och med få sitta i en ambulans. Det är inte varje dag man får chansen att se dessa fantastiska fordon på nära håll och lära sig om det viktiga arbete som dessa hjältar gör varje dag.


Lördag 31/8

Hantverkargatan   13.00-14.00


Festparad med drill

 

Bjuvsfesten tar ton när Bjuvs Musikkår, Billesholms Musikkår och Skromberga Blåsorkester, tillsammans med SBO Drill, skapar en marscherande musikparad. Från Bjuvs Musikkårs musikhus på Bruksgatan 3 till festplatsen, kommer denna parad att fylla gatorna med melodiska klanger.


En musikalisk upplevelse som ger Bjuvsfesten en extra rytm.


Fredag 30/8

Bruksgatan till Stora scenen via Norra Storgatan och Hantverkargatan

18.40-19.25

Bjuvstorps FF

 

Bjuvstorps FF är en fotbollsklubb som välkomnar alla, med glädje och gemenskap som sina ledord. Klubben erbjuder en inkluderande och positiv miljö där spelare i alla åldrar kan utvecklas både på och utanför planen.


Med ett starkt fokus på kamratskap och sportslig anda strävar Bjuvstorps FF efter att skapa en trygg och rolig fotbollsupplevelse för alla medlemmar. Klubben arrangerar även olika evenemang och aktiviteter för att stärka sammanhållningen inom föreningen och i det lokala samhället.


Fredag 30/8

Parken   15.00-20.00


Lördag 31/8

Parken   12.00-20.00

Träffa representanter från de politiska partierna

 

Nu har du möjlighet att träffa representanter från de politiska partierna. Det är ett tillfälle för dig att ställa frågor, diskutera aktuella ämnen eller helt enkelt dela med dig av dina åsikter och synpunkter.

 

Ta chansen att engagera dig och påverka genom att möta politikerna personligen. Det är ett värdefullt tillfälle att vara med och forma din kommun.


Fredag 30/8

Norra Storgatan   12.00-19.00


Lördag 31/8

Norra Storgatan   15.00-19.00

Ekeby Sparbank

 

Ekeby Sparbank bjuder in till en spännande utmaning under Bjuvsfesten. Alla är välkomna att delta och uppleva en kombination av finans och festligheter. Banken strävar efter att engagera och inspirera besökare med olika aktiviteter och överraskningar.


Kom och var med på en dag fylld med glädje och gemenskap.


Fredag 30/8

Parken   15.00-18.00


Lördag 31/8

Parken   12.00-15.00

VV-84 Sportklubb

 

VV84 SK Bjuv är innebandyföreningen i Bjuvs kommun, drivs helt ideellt och stöds av många eldsjälar. Föreningen har cirka 220 aktiva medlemmar fördelade på 11 lag, inklusive innebandyskola för de yngsta (födda 2018-2019) och lag för både flickor och pojkar i olika åldersgrupper samt damlag, herrlag A och B, och ett motionslag. Föreningen har vuxit betydligt de senaste säsongerna och bedriver nu träning i tre olika hallar runt om i kommunen. Alla är välkomna att delta, oavsett ålder, då det finns något för alla.

 

Föreningen kommer även att ha försäljning på plats och vid fint väder startas grillen. Kom ner, stötta föreningen, och njut av sport och gemenskap.


Fredag 30/8

Parken   15.00-01.00


Lördag 31/8

Parken   12.00-01.00

Studio Aktiv 24

 

Studio Aktivs anläggning ligger centralt vid Stora Torget och erbjuder ett komplett gym med en härlig funktionell yta samt en imponerande cardiopark. Här kan du träna individuellt eller delta i våra inspirerande gruppträningspass. Välkommen till en träningsupplevelse som passar alla!

Fredag 30/8

Norra Storgatan 15.00-18.00


Lördag 31/8

Norra Storgatan  15.00-18.00

Parken, träning HIIT- outdoor 12.00-12.45

Solscenen, senior styrka 14.00-14.45 

Solscenen, yoga, 15.00-15.45

Helikopter

 

Passa på att ta en flygtur på Bjuvsfesten!

Prova på känslan att flyga helikopter!
Vuxna 500 SEK
Barn 350 SEK (under 12 år)

Flygturer erbjuds i mån av väder. Flygtid ca 5-6 minuter.
Biljetter köpes på plats, tidsbokning ej möjlig.


Fredag 30/8

Parken   15.00-20.00


Lördag 31/8

Parken   12.00-20.00

Equmenia Scouterna

 

 

För barn i årskurs ett och uppåt erbjuder Centrumkyrkan en möjlighet att delta i scoutverksamhet. Vi strävar efter att skapa en meningsfull fritid där barn och unga kan lära sig och utvecklas inom friluftsliv och gemenskap.


Hos oss får barnen uppleva äventyr på riktigt och skapa minnen för livet. Varje möte är en chans att utforska naturen, lära sig nya färdigheter och bygga starka vänskapsband. Kom och bli en del av vår scoutfamilj!


Lördag 31/8

Parken   12.00-18.00

Bjuvs Brottarklubb

 

 

Bjuvs Brottarklubb närmar sig sitt 100-årsjubileum och välkomnar alla som är intresserade av brottning. Klubben erbjuder träning för både tjejer och killar i alla åldrar. Med en inkluderande atmosfär och en träningslokal vid Brogårdaskolan i Bjuv, är alla varmt välkomna att dyka upp och prova på sporten.


Välkommen att bli en del av gemenskapen och träna brottning med oss!Lördag 31/8

Parken   12.00-14.30

Tian Dao Kampsport

 

 

Tian Dao är en taekwondoförening med verksamhet i Bjuv, Billesholm och Helsingborg. Föreningen välkomnar alla, oavsett ålder eller kön, att delta i träningen som sker i en trygg och inkluderande miljö.


Hos Tian Dao tränar både nybörjare och elitidrottare, med flera medlemmar rankade bland de 50 bästa i världen. Föreningen lägger stor vikt vid gemenskap och respekt, där varje medlem är lika värdefull.


Tian Dao är stolta över sin breda verksamhet och framstående idrottare som tillsammans skapar en stark och stödjande förening.


Fredag 30/8

Parken   15.00-19.00


Lördag 31/8

Parken   12.00-19.00

Saltito

 

 

Dansföreningen Saltito från Klippan gästar festivalen med sina skickliga dansare. Föreningen har gjort sig känd för sina energiska och passionerade framträdanden, och har en repertoar som spänner över flera dansstilar.


Med en stark gemenskap och ett stort engagemang har Saltito etablerat sig som en viktig aktör inom dansscenen i Sverige. Deras framträdanden bjuder alltid på en visuell fest och lämnar publiken inspirerad och underhållen.


Missa inte chansen att se dessa talangfulla dansare i aktion!Lördag 30/8

Solscenen   16.15-16.30

Vårdcentralen Söderåsen

 

 

Fredagen den 25 augusti finns Vårdcentralen Söderåsen på plats för att svara på dina frågor. Här får du möjlighet att få tips och råd samt information om våra tjänster på 1177.se. Vi ser fram emot att träffa dig och berätta mer om vår spännande nystart i höst. Kom och ställ dina frågor och ta del av värdefulla hälsoinsikter!Fredag 30/8

Parken   15.00-19.00

Style Dance Studio

 

 

Style Dance Studio är en av Skånes största dansskolor, grundad 2006 av Sandra Olsson. Med över 450 elever varje termin erbjuder skolan träning inom showdans, jazz och contemporary.


På Bjuvfesten får vi uppleva intensiva framträdanden från Crew Fanatic och Crew InFusion, som består av unga tjejer från 13 år och uppåt. Dessa grupper tränar hårt för att nå toppnivåer inom sina dansstilar och leverera imponerande dansnummer.


Missa inte chansen att se deras senaste uppvisningar på festivalen!Lördag 31/8

Solscenen   16.30-16.45

Dansa Åh Le

 

 

Från Marieholm kommer dansföreningen Dansa Åh Le, som kommer att bjuda på dans från sina underbara barn. Under ledning av dansledaren Emma kommer gruppen att framföra koreografier i en blandad stil, med inspiration från jazz och street.


De energirika och glada barnen lovar en inspirerande upplevelse för publiken. "Vill ni se glada, energirika och inspirerade barn så är det oss ni ska kolla på," säger Emma.


Missa inte deras uppträdande och låt dig ryckas med i deras dansglädje!Lördag 31/8

Solscenen   16.45-17.00

Wilson Dance Factory

 

 

Wilson Dance Factory i Helsingborg är en expansiv dansskola med över 800 kvm utrymme. Här erbjuds dansklasser för alla åldrar och nivåer, från nybörjare till avancerade dansare.


Med ett engagerat lärarteam fyllt av kunskap och passion för dans, strävar de efter att inspirera och utbilda sina elever. Skolan har även flera dansare som tävlar runt om i Sverige och kan stoltsera med SM-mästare i flera olika stilar. Wilson Dance Factory är platsen där dansglädjen står i centrum och alla kan utvecklas på sitt eget sätt.


Lördag 31/8

Solscenen, TicTok-workshop 13.00-13.45

Solscenen, uppvisning 17.15-17.30

Polisens mobila kontor


Besök Polisens husvagn under Bjuvsfesten för att få viktig information och ha en kreativ dialog med polisen. Du möjlighet att lära dig mer om polisens arbete och samtidigt få svar på dina frågor och funderingar.


Polisens husvagn är en plats där du kan engagera dig i brottsförebyggande åtgärder, lära dig om säkerhet och stärka samhällets trygghet.Lördag 31/8

Hantverkargatan   13.00-14.00

Nattvandrarna


Nattvandring i Bjuvs kommun är en dedikerad grupp vuxna som arbetar för att skapa trygghet för ungdomar i området. Genom att aktivt patrullera gatorna under kvällar och nätter vill de främja en säker och trygg miljö för alla.


Deras närvaro erbjuder både stöd och vägledning till unga, samtidigt som de fungerar som en länk mellan ungdomar och samhällsresurser. Nattvandring är ett initiativ som engagerar hela kommunen och stärker gemenskapen genom förebyggande arbete och närvaro.

.


Fredag och  Lördag 30-31/8


Öresundskraft


 

Besök Öresundskraft på Bjuvsfesten för att lära dig mer om deras hållbara energilösningar.


Ta del av deras presentationer och få svar på dina frågor om energiförsörjning och miljö.


Dessutom delas det ut gratis glass!
Lördag 31/8 


Bjuvsfastigheter


 

Bjuvsfastigheter har öppet hus i visningslägenhet i nybyggda huset på Norra Storgatan 5-7 i Bjuv.


Här får ni möjlighet att titta på en nybyggd lägenhet, få information om pågående projekt samt prata med Bjuvsfastigheters personal.

.


Lördag 31/8 11.00-13.00


Hällestadsgruppen


 

HällestadGruppen sätter färg på torget och gör det extra fint till Bjuvsfesten.

Kom och besök Soltorget.


Fredag och Lördag 30-31/8