Shirley Clamp


Lördag 31/8 kl. 18.00-19.00

 

Shirley Clamp slog igenom stort i Melodifestivalen 2004 med sin hit "Min Kärlek", som tog henne till en imponerande andra plats i finalen.


Hon har sedan dess blivit en återkommande favorit i tävlingen och turnerat flitigt runt om i Sverige. Förutom sin musikkarriär har Shirley också gjort sig ett namn i olika TV-program och genom sitt eget showformat "Go´kväll mitt namn är Shirley Clamp". Där bjuder hon på en mix av sina favoritlåtar och humoristiska vardagsreflektioner.


Med sin varma utstrålning och unika röst fortsätter Shirley Clamp att trollbinda sin publik över hela landet tillsammans med pianisten Måns Ek.

Paulina Pancenkov


Fredag 30/8 kl. 19.30-20.00

 

Paulina Pancenkov gjorde starkt intryck när hon tog andra plats i Idol, och hon har sedan dess fortsatt att jobba med musiken och skriva egna texter.


I sommar kommer hon att uppträda på olika evenemang och sprida sin musikglädje.


Nyligen förlovad och med en ny lägenhet i stan, har Paulina flyttat närmare studion för att kunna satsa ännu mer på sin musikaliska karriär. Hennes engagemang och talang gör henne till en artist att hålla ögonen på.

Fernandoz

 

Fredag 30/8 kl. 21.00-00.00


Fernandoz, dansbandet från de värmländska skogarna, släpper sitt tolfte fullängdsalbum, en dröm som nu blivit verklighet.


Albumet, som består av gamla countryklassiker från 1950- till 1970-talet, är ett kärleksprojekt för bandet och innehåller en bonuslåt som speglar deras 30-åriga karriär.


Sedan vinsten i Svenska Dansbandsmästerskapen 1993 har sångaren Anders Nordlund fortsatt att leda bandet med sin fantastiska stämma. Med flera hits på Svensktoppen och framgångar som Årets Dansband 2023, fortsätter Fernandoz att vara en garant för fartfylld dansmusik.


Missa inte deras senaste succéalbum "Nu tar vi nya tag".


Suzi P


Fredag 30/8 kl. 19.30-20.00

 

Ljuset riktas mot scenen och pulsen höjs när vi välkomnar den dynamiska och talangfulla Suzi P tillbaka till Bjuvsfesten. Denna unga pop- och hiphopmusiker, född i Bjuv 2002, har redan gjort ett oerhört intryck på sina fans. Känd för sin unika stil och kraftfulla röst, är Suzi P också syster till Paulina Pancenkov, som kom tvåa i Idol 2020.

 

Suzi P:s musikaliska resa tog fart när hon uppmärksammades av Linda Pira efter att ha medverkat i sin systers livevideo på Facebook. Detta inspirerade Suzi P att börja dela covers och egna tolkningar av kända artisters låtar på Instagram, vilket snabbt vann över fans.


Hennes musikaliska debut kom i mars 2019 med singeln "Shunon", med en video regisserad av Alexandra Dahlström. Sedan dess har Suzi P fortsatt att imponera med singlar som "Livin' La Vida" och "Moves". Hon har även gjort ett framträdande i Melodifestivalen 2020, vilket ytterligare cementerade hennes plats i rampljuset.

Sean Banan


Lördag 31/8 kl. 15.00-16.00, show och signering

 

Sean Banan slog igenom med dunder och brak i TV-programmet "Floor Filler" och har sedan dess blivit en av Sveriges mest älskade artister.


Med hits som "Skaka rumpa" och Melodifestivalbidragen "Sean den förste Banan" och "Copacabanana" har han skapat en karriär full av glädje och energi.


Hans klassiska jullåt "Gott nytt jul" har också blivit en favorit. Med en scenshow fylld av humor och ett budskap om att alltid våga vara sig själv, har Sean Banan blivit en favorit bland både stora och små, generation efter generation.

Anna-Lena Brundin & Kim Bergkvist


Fredag 30/8 kl. 15.00-17.30

 

I föreställningen "Jag ångrar ingenting" får vi möta två av musikhistoriens mest ikoniska röster – Edith Piaf och Monica Zetterlund – tolkade av den folkkära komikern Anna-Lena Brundin och musikalartisten Kim Bergkvist.


Duon tar oss med på en resa genom Monica Zetterlunds svenska jazzskatt och Edith Piafs odödliga chansons. Här hör vi klassiker som "La Vie en Rose", "Sakta vi gå genom stan", "Trubbel" och "Non, je ne regrette rien", samt mindre kända sånger och anekdoter som fängslar.


Ackompanjerade av en kvinnlig jazztrio, bjuder Anna-Lena och Kim på en kväll fylld av glädje, sorg, sång och standup – en hyllning till två stora röster och musiken som präglade deras liv. Säkra din plats framför scenen för en minnesvärd konsertupplevelse.


Only Temporary


Fredag 30/8 kl. 20.00-21.00

 

Med en stark passion för musik och en sammansättning av erfarna musiker, är Only Temporary mer än bara ett band - det är en musikalisk upplevelse. Bandet, som består av Sandra Ekelund på sång, Lars Ericsson på bas och kör, Bosse Olsson på trummor, Johnny Andersson på gitarr och kör, samt Patrik Lundgren på gitarr, har funnits i 2,5 år och har redan gjort sig ett namn inom coverscenen.

 

Only Temporary har en bred repertoar och har spelat på allt från festivaler och krogar till privata arrangemang och företagsevent, både i Sverige och utomlands. Deras passion för musik och deras förmåga att skapa en engagerande atmosfär gör dem till ett självklart val för årets festival.

Dolly Style

 

Fredag 30/8 kl. 17.30-18.30, show och signering


Dolly Style slog igenom stort i Melodifestivalen 2015 med debutsingeln ”Hello Hi” och har sedan dess levererat hits som ”Cherry Gum”, ”Rollercoaster” och ”Habibi”.


Med över 200 000 månatliga lyssnare på Spotify och mer än 100 000 följare på deras YouTube-kanal, är de ett etablerat namn inom svensk popmusik. Gruppen har deltagit i Melodifestivalen tre gånger och är kända för sina lekfulla melodier och texter som ofta riktar sig till en yngre publik.


Trots att medlemmarna har bytts ut över tid, har deras signaturstil bestått.


Dolly Style arbetar aktivt mot mobbning och deras fans, “Dollys”, blir ständigt fler och följer allt gruppen gör.

Linus Svenning


Lördag 31/8 kl. 19.00-20.00

 

Linus Svenning har alltid haft musiken som en central del av sitt liv. Redan från unga år visade han en naturlig fallenhet för sång, vilket ledde till framträdanden på skolans evenemang.


Under gymnasietiden vid Lunds dans- och musikalgymnasium intensifierades hans passion, men en svår depression gjorde musiken till ett terapeutiskt utlopp för honom.


Hans genombrott kom när han började dela sina liveuppträdanden online, vilket snabbt gav honom stor popularitet. Samarbetet med Fredrik Kempe och låten "Bröder" blev hans stora genombrott i Melodifestivalen 2014.


Linus är fast besluten att leverera musik som kommer från hjärtat och skapar minnesvärda stunder för lyssnarna.

DJ Zoegas

 

Fredag 30/8 kl. 00.00-01.00


DJ Zoegas, sprungen ur Skånes södra trakter, kommer och bjuder på en mix av gamla klassiker och nya dansanta låtar.


Med en känsla för rytm och energi, låter han musiken fylla din själ av glädje och slagverksrytmerna få dina höfter att gunga med.


Förbered dig på en kväll full av dans och glädje när DJ Zoegas tar över scenen och skapar en oförglömlig feststämning. Nu blir det DANS!

SNSB


Lördag 31/8 kl. 22.00-00.00


Sveriges näst snyggaste band, SNSB, levererar en oförglömlig scenshow som sprider glädje och feststämning på sina turnéer genom Sverige och Norden, inklusive populära semesterorter som Sälenfjällen och Tylösand.


Sedan deras bildande 2005 har de blivit ett efterfrågat inslag på allt från nattklubbar till företagsevent och har även medverkat som kompgrupp åt artister som Charlotte Perrelli.


Med sin unika blandning av musikalitet och showmanship, är SNSB det ultimata valet för att lyfta din nästa tillställning till nya höjder!


Mohelá


Lördag 31/8 kl. 20.00-21.00

 

Mohelá slog igenom hösten 2021 med debutsingeln "Lotta och Sanna" som snabbt blev en viral succé på TikTok och nådde Spotifys Top 50-lista.


Strax innan jul låg låten på andra plats i Sverige och Mohelá etablerade sig som en av de nya stjärnorna inom svensk hiphop.


I början av 2022 släpptes en remix av låten med gästartisterna ADAAM, Dani M och Dizzy, som också tog sig in på Spotifys Top 50. Med humoristiska metaforer och fängslande melodier står Mohelá ut som en unik och lovande artist att hålla ögonen på!

Mattias Nederman


Fredag 30/8 kl. 19.30-20.00

 

Mattias Nederman, en 30-årig musiker från södra Skåne, har varit aktiv inom musiken sedan han var tretton år.


Han blev känd för sin medverkan i TV-programmet "IDOL" 2020, där han med sin unika stämma nådde en imponerande åttonde plats.


Hans musikstil och scennärvaro har fortsatt att fånga publikens uppmärksamhet sedan dess.


Mattias kombinerar erfarenhet och passion i sina framträdanden, vilket gör honom till en uppskattad artist på den svenska musikscenen.

AmenA


Lördag 31/8 kl. 17.00-18.00

 

Trots att AmenA endast är 22 år har hon hunnit etablera sig som en av Sveriges mest lovande musikartister. Hon slog igenom i Idol med sin unika röst och har sedan dess fortsatt att beröra med sin musik.


2022 uppträdde hon inför ett utsålt Ullevi tillsammans med Håkan Hellström, vilket blev en stor succé. I februari 2024 släppte hon sitt debutalbum "Guidebook", där singeln "See Me Happy" skildrar hennes kamp mellan familjens kulturella värderingar och hennes egna drömmar.


Med sitt reflekterande album vill AmenA inspirera och ge hopp till människor världen över.

Billesholms musikkår


Fredag 30/8 kl. 18.40-19.25, parad och konsert

 

Fira 140 år av musikalisk tradition med Billesholms Musikkår på Bjuvsfesten 2024. Denna stolta musikkår, med sina 25 engagerade medlemmar, är en levande del av Bjuvs kommuns rika blåsmusikarv.

 

Under åren har de bjudit på allt från inomhuskonserter till utomhusframträdanden, och de har även deltagit i parader med sin medryckande marschmusik. Höjdpunkten för 2022 var deras musikaliska resa till Kiel, där de spelade på tre olika platser och spred kommunens musikaliska stolthet över gränserna.Bjuvs musikkår


Fredag 30/8 kl. 18.40-19.25, parad och konsert

 

Med ett brett spektrum av musikaliska talanger, levererar Bjuvs Musikkår en gungande musikalisk upplevelse! Denna entusiastiska ensemble, bestående av cirka 30 musiker i en mix av åldrar, framför allt från marscher till lättlyssnade schlagers och sprudlande tyrolermusik.

 

Oavsett om du är en inbiten musikälskare eller bara söker en njutbar stund, kommer Bjuvs Musikkår att sätta fart på dina sinnen med deras charmiga och varierade repertoar. Låt dig svepas med i den energi och glädje som genomsyrar varje uppträdande.

 

Bjuvs Musikkår – där musikalisk glädje möter gemenskap; ett kalejdoskop av vackra melodier!

SBO Drill


Fredag 30/8 kl. 18.40-19.25, parad och konsert

 

Sedan 1974 har Skromberga Blåsorkesters Drill (SBO Drill) skänkt glädje och gemenskap till Ekebys barn och ungdomar. Vem kan motstå den magiska blandningen av marschdrill, entusiasm som är hjärtat i SBO Drill?

 

Under Bjuvsfesten kommer dessa energirika unga människor att visa upp sina finurliga färdigheter för oss alla. I SBO Drill finns det plats för alla.


Skromberga Blåsorkester


Fredag 30/8 kl. 18.40-19.25, parad och konsert

 

Skromberga Blåsorkester, ett kulturellt arv och en symbol för gemenskap sedan 1878, fortsätter att sprida musikalisk glädje. Med en stark vision att erbjuda alla chansen till utveckling inom musik och drill, strävar de efter att berika vårt lokala kulturliv och forma en ljus framtid för kommande generationer.

 

Det är inte bara en orkester, det är en levande del av Bjuvs historia som nu blåser liv i framtidens melodier. Genom att engagera och inspirera barn och ungdomar, fortsätter Skromberga Blåsorkester att stärka den gemenskap som musik kan skapa.

 

Skromberga Blåsorkester – där varje ton bygger broar mellan generationerna!


Bloosblasters


Lördag 31/8 kl. 21.00-22.00

 

Bloosblasters, ett framstående band på Skånes musikscen, levererar svängig blues som har charmat publik långt utanför regionen. Kända för sitt tunggung och underfundiga texter fulla av humor och djup, står de ut som en vital del av den svenska blueseliten.


Bandet har samarbetat med välkända namn som Peps Persson och Nisse Hellberg, vilket har berikat deras sound och bekräftat deras status.


Deras senaste album, väl mottaget för dess musikaliska utveckling och smarta texter, understryker deras förmåga att förnya sig samtidigt som de behåller sin själ.


Med rötter i bluesen och hjärtat i Skåne, fortsätter Bloosblasters att engagera nya och gamla fans med sin energiska och glädjefyllda musik​​.

Gina P


Fredag 30/8 kl. 19.30-20.00

 

Gina Pancenkov sjunger ofta tillsammans med sina systrar och varje vecka i kyrkan i Danmark, där hennes röst berör många.


Hon spelar in många videos för TikTok och Instagram, där hon delar sin musikaliska resa.


Nyligen blev hon mamma till sonen Matteo, som också älskar musik, vilket inspirerar henne ännu mer i sitt sjungande. Gina kombinerar familjeliv och musikkarriär på ett sätt som visar hennes passion och talang.Martin Nilsson


Lördag 31/8 kl. 16.00-17.00

 


Som en förtrollande kraft inom countrymusiken har Martin Nilsson fast cementerat sin plats i genren. Sitt djupgående samarbete med svenska musikeliten och turnén med det framstående dansbandet Donnez resulterade i en väl förtjänt Grammis-nominering 2018.

 

Martin Nilsson bär manteln från countrylegenden Hasse Andersson med stolthet, och hans stjärna lyser starkt på Sveriges countrymusik-himmel. Med sin unika röst, hans närvaro och outtömliga passion, skapar Martin Nilsson en oförglömlig atmosfär.


Så förbered dig på att bli insvept i en kväll av äkta countrypoesi och gripande berättelser, framförda av en av Sveriges största countryartist.Kathleen


Fredag 30/8 kl. 19.30-20.00

 


Möt en sprallig och positiv sångerska som älskar allt med musik – från att skriva egna låtar till att sjunga karaoke.


Förra året deltog hon i Idol och imponerade juryn med en guldbiljett. Hennes största dröm är att bli en känd artist, en ambition hon lovade sig själv som liten.


Med sin passion för musik och sitt engagemang, är hon redo att erövra scenen och uppfylla sin dröm.Rydm Crew


Lördagdag 31/8 kl. 12.30-13.00

 


RYDM CREW är en explosiv streetpercussiongrupp som garanterar högenergi, dynamiska och superroliga framträdanden.


RYDM CREW bildades tidigtunder 2022 av Shaw Petronio –som började sin musikkarriär som gatumusiker på Londons gator under tidiga 90-talet. I början av 2023 slog RYDM CREW igenom på Talang (Sweden’s Got Talent) med ett framträdande som fick stående ovationer från publiken och domarna!Medlemmarna i RYDM CREW-familjen består av en mängd olika åldrar, talanger och bakgrunder med STORA hjärtan och STOR attityd! Flera av dem har sin bakgrund i Beatpunks.


De har trummat ihop sen november 2021.

Rullbandet 2.1


Fredag 30/8 kl. 19.30-20.30

 


Rullbandet 2.1 består av Jonas Fäldt på trummor, Torbjörn Lundqvist på sång, bas och piano, Kenneth Henrysson på gitarr och sång samt de nyare medlemmarna Jennie Malmgren och Bo Berglund, båda på sång.


Ursprungligen var Rullbandet ett gäng kollegor från företaget Mowing i Åstorp som spelade tillsammans i olika konstellationer. Efter några års uppehåll ombildades bandet till Rullbandet 2.0, och numera, med Jennie och Bosse, går de under namnet Rullbandet 2.1.


Bandet spelar en blandad repertoar utifrån sin egen musiksmak och anpassar sin musik efter det faktum att de bara kan spela tre instrument samtidigt, vilket gör att de ofta byter instrument under sina spelningar.


Flera av medlemmarna har rötter i Bjuv, vilket ger deras musik en lokal prägel.